INTRADE U AUSTRALIJI – FOTOGRAFIJE KOJE DO SADA NISU OBJAVLJENE (BEZ CENZURE)

“Croatijo, iz duše te ljubim, ja te volim ka i mater dite” melankolični su stihovi koji su Hrvate u Australiji posebno dirnuli tijekom koncertne turneje klape Intrade i Tomislava Bralića u sklopu koje su održali šest koncerata. Iza sebe su ostavili publiku koja željno iščekuje njihove nastupe i sljedeće godine.  

– Posjetili smo sve veće gradove, bilo je dosta naporno u 12 dana održati toliko koncerata, ali kada smo vidjeli reakciju publike, sve se isplatilo. Bilo je i veselja i smijeha i suza – prepričava Tomislav Bralić. Prvi posjet Australiji u njihovoj knjizi uspomena ostat će zapamćen i po jednom presedanu.

– Održali smo nastup u restoranu “Wildfire” u Sydneyu koji vodi naš Korčulanin Tonći i koji je najpoznatiji restoran u gradu jer ima predivan pogled na Operu. Mi smo prvi glazbenici koji su u njemu nastupili – kaže Bralić i ne skriva želju da ponovo s klapom otputuje u Australiju.

– Teško je opisati koliko emotivno iseljenici doživljavaju naše stihove. Pjesme od “Kapetane, tribali bi doma” do “Zašto uvik pivan o tom moru” njima bude sjećanja na djetinjstvo koje su proveli u Hrvatskoj – kaže Tomislav i dodaje da bi njihov sljedeći nastup u Australiji mogao biti u Operi jer su dobili ponudu od organizatora pa im sada preostaju dogovori. A što se same Australije tiče, Bralića se dojmila uređenost gradova.

– Sve je na svom mjestu i mogla bi se Hrvatska ugledati na njih. Imaju božanstven vodeni park kroz koji prolazite dok su morski psi oko vas. Spavali smo na 72. katu hotela, što je pak bio poseban doživljaj, jednako kao i vožnja brodom po sidneyskoj luci. Jedina je čudna stvar što voze lijevom stranom ceste i teško se na to priviknuti – kaže Bralić.

Leave a Reply