KAD BI MOGLI KRENUTI KONCERTI ?

Početkom “pandemije” glazbenici su prvi kojima je zabranjen rad, dakle prvi smo prestali sa radom, a kako stvari stoje, zadnji smo i koji će ponovo započeti sa radom.

“Pandemija” je namjerno stavljena pod navodnike jer zaista se nezna da li je to pravi naziv ovog stanja, budući da se u main stream medijima pojavljuju uvijek iste osobe koje agresivno nameću svoje mišljenje, a drugi znanstvenici,doktori,nobelovci i stručnjaci koji misle drugačije ne mogu to učiniti, pa Vam dajemo na volju da sami procijenite, a do tada “pandemija” ostaje pod navodnicima.

Dakle , da se vratimo na glazbu.

Trenutna situacija je ovakva. U najboljem slučaju, ako bude sve u redu koncerte ne možemo očekivati prije kraja mjeseca svibnja, budući da će koncerte u zatvorenom prostoru još neko vrijeme biti nemoguće organizirati, moramo čekati neko toplije vrijeme kako bi se mogli održavati barem na otvorenoj sceni.

Naravno, ni ti koncerti neće biti ni blizu onima kakvi su nekada bili. Biti će ograničen broj posjetitelja, kupovina ulaznica isključivo preko interneta, obavezno pridržavanje tih nekih epidemioloških mjera, sve u svemu daleko od normalnog.

Plan za ovo ljeto se polako radi, nekoliko koncerata je već u završnoj fazi organizacije, ali opet napominjemo, ništa nije sigurno, jer “stožer” koji dobnosi odluke je nepredvidiv, i svoje odluke i zakone mijenja iz dana u dan, postavlja nebulozne i pomalo smiješne zabrane koje nažalost ne vrijede za sve jednako, a pogotovo ne za njih, jer te mjere ukidaju na dan dva kad njima to zatreba.

Nadamo se da će ipak na kraju razum naroda pobijediti, i da ćemo uskoro, donekle, početi svi mi normalno živjeti.

Velika turneja po Sloveniji je u planu, ali i održavanje te turneje ovisi o mjerama oko javnih okupljanja i prelaska granice.

Pričekajmo još koji mjesec pa ćemo biti “pametniji”.

Nadamo se da se uskoro vidimo na nekom od koncerata.

Leave a Reply