Koncerti na Trsatu u Rijeci, točnije u Perivoju Gospe Trsatske, bili su jedinstveni.

Nekoliko godina, sve dok je mogao, Fra. Serafin je organizirao koncert klape Intrade u Perivoju Gospe Trsatske, nažalost on danas više nije sa nama.

To su bili koncerti na kojima je zračila sasvim neka druga energija, na tisuće ljudi bi dolazilo na taj koncert i nekoliko sati prije početka kako bi zauzeli najbolje mjesto, a oni koji bi došli malo kasnije morali su se zadovoljiti ” sjedećim ” mjestom na malo daljem brdašcu ili čak na stablu.

U ovom tekstu donosimo Vam kako su lokalne novine izvještavale o koncertu dan poslije.

Velik broj okupljenih nadmašio je ne samo očekivanja
organizatora, nego i lokalne prometne kapacitete pa su se tako parkirna mjesta
tražila po cijelom Trsatu. Potvrda je to tezi kako je klapa
“Intrade”, koja djeluje od 1985., danas uvjerljivo najpopularnija
klapska skupina u Hrvatskoj. Koncert je tako bio prava poslastica za ljubitelje
klapskog zvuka, koji su do kraja ispunili Perivoj i još jednom pokazali kako u
Rijeci postoji snažan interes za ovu vrstu glazbe.

Članovi klape su od prvog takta pridobili simpatije okupljenog mnoštva koje je tijekom čitavog koncerta pjevušilo stihove dobro znanih uspješnica

RIJEKA Jedna od najboljih hrvatskih klapa, zadarski Intrade, sinoć je u perivoju Gospe Trsatske oduševio oko pet tisuća Riječana nastupivši besplatno povodom proslave predstojećeg blagdana Velike Gospe.

Satima prije koncerta mnogobrojni ljubitelji dalmatinske pjesme slijevali su se prema Trsatu sa svih strana, užurbano tražeći parkirna mjesta. Hitali su prema bini kako ne bi propustili uživo čuti neki od velikih hitova.

Članovi klape su od prvog takta pridobili simpatije okupljenog mnoštva koje je tijekom čitavog koncerta pjevušilo stihove dobro znanih uspješnica. Iz početka tiho, a kada je na red došao najveći hit, domoljubljem protkana »Croatio, iz duše te ljubim«, nitko nije štedio glasnice. Naravno, i prilikom drugih izvedbi poput popularnih »Da te mogu pismom zvati«, »Zora bila«, »Vilo moja«, »Ne damo te pismo naša«…

fotogalerija:

Leave a Reply