PRVI PUT U KARIJERI TOMISLAV BRALIĆ I KLAPA INTRADE STIŽU NA TVRĐAVU SV. MIHOVILA

Omiljene Intrade održat će u rujnu svoj prvi koncert na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila

U otežanim koncertnim okolnostima Tomislav Bralić i klapa Intrade uspjeli su održati nekoliko nastupa. Uz poštivanje mjera koje su na snazi zbog epidemije COVID-19 ljetos su nastupili u Opatiji, Biogradu, Zadru, Vodicama, a u Splitu nastupaju 28. 8. na tvrđavi Gripe.

S ponosom najavljuju koncert koji će se 4. rujna održati u Šibenku na Tvrđavi sv. Mihovila s početkom u 21 sat. Stoljetno izdanje protkano bogatom poviješću i pričom izvrsna je kulisa za koncert na otvorenom. Prestižan je to prostor upravo zbog svojega jedinstvenog ambijenta – iznad mora, ispod neba.

Tomislav Bralić radosno iščekuje Šibenik:

Veselim se našem prvom nastupu na Tvrđavi Sv .Mihovila. Klapa Intrade i Šibenik se poznaju u dušu. Na festivalu Šibenskih šansona smo nastupili 12 puta i slobodno mogu reći da smo tamo ka’ i doma!

Klapa se raduje koncertu na Tvrđavi sv. Mihovila jer je to jedan od rijetkih povijesnih prostora na kojem do sada nije nastupila pa će tako u rujnu napokon ispuniti svoju veliku želju. Tomislav Bralić i Intrade imaju snažnu poveznicu sa Šibenikom jer su upravo na Dalmatinskoj šansoni premijerno izvedene mnoge pjesme koje su obilježile karijeru klape: “Zora bila”, “Dalmacijo lipa”, “Karta jubavi”, “Ane moja“, “Kuća kraj ferala”. Za Šibenski festival uvijek su birane prave dalmatinske šansone, pravi glazbeni biseri, od kojih neke, pored velikih hitova koje klapa stalno objavljuje, nisu dobile zasluženu poziciju u eteru. Na repertoaru će se stoga zasigurno naći “Zora bila“, “Ne mogu te prestat jubit“, “Croatio, iz duše te ljubim“, “Bilo je i vrime“, “Zalutali pogled” i brojne druge nezaobilazne pjesme.

Svojim šarmom, opuštenošću i radošću Tomislav Bralić i Intrade već godinama osvajaju gdje god stignu. Zamislite kako im je trenutno – u 2020., kojom “vlada” koronavirus, imaju veliki rođendan – 35 godina karijere! Od a cappella početaka do današnjega modernog izričaja dalmatinske pisme, prošli su zaista svašta i vidjeli mnoga mjesta, gradove, države, ma i druge kontinente.

No, najveći im je gušt stati na domaće tlo i sa svojom vjernom publikom uživati u onome u čemu su najbolji – u pismi i zabavi. Stoga ne čudi što im novi singl nosi naziv “Ostajem tu” i što ga je splitska publika nagradila trećim mjestom na održanom Festivalu.

Zahvaljujući organizatorima – Scardoni Tvrđavi kulture Šibenik, publika će moći uživati u najvećim klapskim hitovima na iznimnoj lokaciji, u gradu bogate povijesti i velikih umjetnika.

A riječima Tomislava Bralića teško je odoljeti:

Pozivam sve ljubitelje naših pjesama da dođu u Šibenik, da na vrijeme osiguraju karte jer će ih biti manje nego inače. Klapa Intrade i Šibenik 4. rujna pivaju zajedno!

Ulaznice za koncert potražite na http://www.eventim.hr

Leave a Reply