Možda niste znali – TOMISLAV BRALIĆ

Tomislav Bralić (Bibinje, 10.prosinca,1968) je hrvatski glazbenik i pjevač.

Tomislav Bralić član je bio zadarskog zbora Petar Zoranić od 1985. godine, dok je članom klape Intrade postao 1986. Od 1993. godine nastupa i samostalno. Nastupao je na Melodijama hrvatskog jadrana ,Zadarsfestu, Dalmatinskoj šansonii i mnogim drugim priredbama.

Kada govorimo o glazbenom izričaju Tomislava Bralića, riječ je o spoju iznimne kvalitete i talenta, brojnih uspješnih suradnji i predanog rada. S klapom Intrade postigao je veliki uspjeh, ne samo u Hrvatskoj, već i u inozemstvu.

Specifičnim glasom mističnog baritona, glasom koji toplinom miluje, opipljivom ljubavi dodiruje, te iznimnom srdačnošću raznježuje, Bralić godinama osvaja srca publike. Svaka pjesma u izvedbi Tomislava Bralića ima posebnu snagu zvuka i riječi, izrazito naglašen emotivni naboj koji s iskrenom lakoćom prenosi u srca slušatelja. Stoga, između njega i njegove publike postoji neka čudna tajna veza.

Tomislava Bralića koji plijeni svojim iznimnim glasom nevjerojatne topline i sugestivnosti zajedno su klapom Intrade snimio je i CD pod nazivom “Croatio, iz duše te ljubim”, sa spektakularnog koncerta u dvorani Lisinski, na kojem su Tomislav Bralić i klapa Intrade svojoj publici priredili nezaboravan doživljaj. Svojim emotivnim izvedbama oduševili su i podigli na noge cijelu dvoranu Lisinski koja im se zdušno pridružila, pjevajući zajedno s njima tu prekrasnu pjesmu.Od te 2006. god. počeli su raditi tradicionalne koncerte krajem godine u Zagrebu koji su danim unaprijed rasprodani i svake godine se sa nestrpljenjem očekuju.

Sa klapom Intrade izborio je najviši status među hrvatskim glazbenicima, te su u zadnjih godina primili mnoga odličja struke: dobitnici su najvažnije glazbene nagrade Porin za izvedbu pjesme „Moja jube“, Županijske nagrade koju im je dodijelio Zadar, nagrade Grada Knina, te su bili nominirani za „Hit godine“ na Porinu 2010. sa pjesmom „Ne damo te pismo naša“, za mega hit „Zora bila“ zdobili su nagradu za najizvođeniju pjesmu na „Dalmatinskoj šansoni 2010“, osvajali mnogobrojne nagrade na festivalima i dobili su i priznanje Grada Zadra za svoja glazbena postignuća.

Leave a Reply