Ono što je Beču novogodišnji koncert bečkih filharmoničara u Zlatnoj dvorani Bečkoga glazbenog društva, to je Zadru božićni koncert Tomislava Bralića i klape Intrade.

U ovo vrijeme pred Božić i Božićni koncert u Arsenalu, i tako više od deset godina, najčešće pitanje u Zadru je bilo “ima li još karata za Arsenal“……….. Da, dobro ste pročitali, 15 dana prije koncerta već se tražila karta više……

Bilo je dana kada bi doslovno morali isključiti mobitel zbog pustih poziva i poruka: “imaš li koju kartu”, “tribaju mi dvi karte, molim te ako možeš riješiti,plaćam koliko triba” ,, “mislija sam ići na koncert ali nema više karata” i slično.

Prvi koncert u Arsenalu je bio 2006. godine i zamišljen je doslovno kao Božićni, 8 vokala, samo uz gitaru, uz Božićni repertuar i bez velike scenske opreme. Tako je i započelo, lijepe, lagane, tradicionalne Božićne pjesme. Ma sve je to lijepo, ali kao prvo, to je malo čak i dosadno slušati dva sata, vidiš na ljudima da bi oni nešto malo veselije, pa otpjevaš jednu popularnu zabavnu pjesmu, pa drugu, pa treću i tako završi koncert malo drugačije nego što se zamislilo. Druge godine ponovo dobijamo poziv od Arsenala, i naravno već ljudi očekuju koncert u onom obliku kakav je završio prvi Božićni.

I na kraju sve to prelazi u tradiciju koja traje već 14 godina, Božićni koncert u Zadru koji bude rasprodan u 7 dana.

Na jednom lokalnom portalu nakon posljednjeg koncerta u Arsenalu, napisali su:

Ono što je Beču novogodišnji koncert bečkih filharmoničara u Zlatnoj dvorani Bečkoga glazbenog društva, to je Zadru božićni koncert Tomislava Bralića i klape Intrade.

Čar tog samog koncerta je kao prvo što je u Zadru, to je jedino mjesto na kojem smo pristali pjevati na sam Božić, a tako će i ostati, drugo to je koncert na koji dolaze po cijele obitelji, prijatelji, koncert za koji znaš da ćeš na njemu sresti neke drage ljude,prijatelje, koncert na kojem vlada neka posebna energija.

Nažalost ove godine takav koncert nećemo moći održati, ali nadamo se već sljedeće da će mo sve duplo nadoknaditi.

057 info:

“Ja ću poći, ti me slidi, kroz kale što svitle, u toj noći sa mnom budi ka u jaslama dite”, pjevali su sinoć Tomislav Bralić i klapa Intrade na tradicionalnom božićnom koncertu što se i ove godine održao u ispunjenom Arsenalu. Jednako kao druge božićne tradicije, i ovoj se početak izgubio u magli prošlosti – nitko više ni ne zna kada su Intrade prvi put za Božić nastupile u ovom prostoru, ali se već sada zna da je riječ o tradiciji koja će se nastaviti i dogodine i svake sljedeće dok god bude Intrada.

Publika na galerija, za stolovima i oko njih u parteru, na većini pjesama se pretvorila u “jedno tijelo i jednu dušu”m a Intrade su ih suvereno vodile kroz tradicionalni repertoar omiljenih dalmatinskih pjesama i najljepših božićnih skladbi.

tportal.hr

Tomislav Bralić i klapa Intrade zapalili Zadar

Arsenal Zadar

Tomislav Bralić i klapa Intrade održali su još jedan veličanstven, tradicionalan božićni koncert u do posljednjeg mjesta ispunjenom ilirijinom klubu Arsenal. Uz svoj već poznati repertoar pjevale su se i božićne pjesme.

Leave a Reply