Mislili ste da znate puno o klapi Intrade ??? Možda i znate puno, ali ne i sve, zato smo odlučili za 35. godišnjicu postojanja, ali prvenstveno djelovanja klape objaviti knjigu. Zašto smo napisali prvenstveno djelovanja, zato jer mnoge starije klape i danas postoje, ali rijetko nastupaju ili nastupaju ali sa većim vremenskim pauzama nedjelovanja, pa čak i godinama. Takav slučaj nije sa klapom Intrade, od samog osnivanja klape 1985. godine nije bilo mjeseca kada klapa nije imala javni nastup , pa čak i u najtežim trenutcima Domovinskog rata.

Knjiga će biti objavljena dogodine, dakle 2020.godine, a promocija knjige će biti uveličana velikim koncertom klape u mjescu kolovozu te godine.

Kakvu Vam priču donosi knjiga ??

Knjiga Vam donosi priču o klapi od samog nastanka klape Intrade pa sve do,doslovno današnjeg dana.

Knjiga će se temeljiti na istinitim događajima koje će prepričavati članovi klape, kao i naši prijatelji, suradnici, kolege glazbenici, a sve će biti popraćeno fotografijama.

Nekima koji neznaju glazbeni put kojim je prošla klapa Intrade ćemo pokušati približiti i upoznati ih kako je klapa Intrade došla do toga da održava samostalne koncerte u najvećim i najprestižnijim koncertnim prostorima u Hrvatskoj, kao što su, zagrebačka Arena, Arena u Puli, velike sportske dvorane u Zadru, Rijeci, Splitu, Osijeku, Varaždinu i drugim gradovima, Velika dvorana Doma sportova i slične.

Iako klapu i dalje na okupu drži ljubav prema dalmatinskoj pjesmi, uz to ovo je postao i jedan oblik posla, ali u samom početku to nije bilo tako, dakle nije se razmišljalo o popularnosti, o velikim koncertima, o snimanju samostalnih pjesama, ovo govorimo jer mnoge klape koje se danas okupljaju, ne sve ali većina, odmah razmišlja u tom komercijalnom smislu, naravno totalno krivo.

Kako kaže pjesma Parnog Valjka, moraš prvo puzati da bi znao hodati. To se upravo dogodilo sa klapom Intrade, ” puzali ” smo dobrih 20 godina dok nismo ” prohodali “.

Iako je bilo u početcima i nastupa u kazalištima pred, doslovno , samo 12 ljudi nikada nismo odustajali jer nam je bilo stalo samo do pjevanja i nismo bili opterećeni da li ćemo jednog dana biti popularni.

Otkriti ćemo Vam koja je tajna da je klapa ostala na okupu u skoro istom sastavu od prvog dana, uz minimalne izmjene, naravno i objasniti zašto je došlo do tih malih izmjena. Članovi klape su danas međusobno kumovi, na vjenčanjima, krštenjima i krizmama djeci, ali prvenstveno prijatelji, što je još jedan dokaz koji je smisao ove klape.
Biti će puno priče o inozemnim koncertnim turnejama, o velikim koncertima kao i o nastupima u konobama, omiškom festivalu kao i koncertima koje smo održavali u crkvama.

Više o svemu, o stvaranju klape, o raznim događajima koncertima, putovanjima, festivalima moći ćete pročitati dogodine u knjizi koja će Vam približiti klapu i koja će Vam reći ono što još niste možda znali o nama……

POZDRAV OD INTRADA  !!!!!!

Leave a Reply