Udruga glazbenih menagera i organizatora koncerta uputila je pismo premijeru Plenkoviću.

Pismo će biti uskoro javno objavljeno.

Kao što možete čuti i pročitati u medijima “koncerti nisu zabranjeni”. Nisu? Pa kad pogledamo, istina da nisu, ali svima je jasno da je većina ljetnih koncerta u organizaciji turističkih zajednica, koje u bilo kojem smislu sudjeluju u organizaciji koncerta.

U kojem smislu sudjeluju, dakle sudjeluju kao glavni organizatori, sudjeluju kao suorganizatori, budući da se koncerti preko ljeta održavaju na otvorenom, većina tih koncerta se odvija na javnim površinama , a za takve nastupe treba dozvola,općine, grada,županije, turističke zajednice.

Da, upravo te koje se treba pitati dozvola za održavanje koncerta su dobili jasne upute. odnosno “PREPORUKE” lokalnih kriznih stožera da se svi dogovoreni koncerti za ovo ljeto otkažu.

Još jedna stvar, zbunjujete javnost i pokušavate ih navesti na to da misle da mi tražimo nešto posebno, da možemo raditi i tražimo više, pa izlaziti sa informacijama da su koncerti dopušteni ali da ih nema jer se to organizatoru ne isplati raditi. Opet laž… Znate li da je na većinu ljetnih koncerta ulaz za posjetitelje besplatan, i da nisu komercijalnog tipa već služe da bi se domaćim ljudima i gostima nešto pružilo, da bi se pružilo nešto više od Sunca, koje nije vaše….

Pa eto, onda vi recite, jesu li koncerti zabranjeni?

Poslano pismo premijeru Plenkoviću biti će uskoro javno objavljeno, kao i aplikacija u kojoj možete dati podršku glazbenoj industriji.

Leave a Reply